Vanaf september 2019 maak ik deel uit van de groepspraktijk BAOBAB Psychotherapie & Coaching, Pieter Nollekensstraat 94, 3010 Kessel-Lo. 

Voor informatie:

www.baobab-leuven.be

 

Ik ben nog steeds bereikbaar via mijn telefoonnummer:

0477 - 72 74 53

Naast het verstand is ook het lichaam een belangrijke bron van informatie voor jezelf en je relatie tot anderen. Via de lichaamsgerichte therapiemethode (volgens Pesso) kan je leren stilstaan bij wat je lichaam vertelt. Stress, spanningen, enz. Zo kan je samen met de therapeut jezelf en je noden beter leren kennen. Er wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat lichaam en geest één geheel vormen.

Aan de basis van de lichaamsgerichte psycho-therapievorm volgens Al Pesso ligt een eenvoudige visie: het ontstaan van psychische en lichamelijke klachten wordt verklaard door onvervulde (basis)behoeften. Samen zoeken we hoe je nieuwe perspectieven kan zien en ervaren als tegengewicht tegenover negatieve ervaringen (bv. ervaren hoe het is om gesteund te worden, een eigen plaats te hebben, iemand te hebben die voor je opkomt). Het lichaam is daarbij een belangrijke leidraad. Het lichaam liegt nooit.

Zo krijg je kansen om nieuwe keuzes te maken. Niet alleen omdat je weet waarom je vastliep, maar omdat je dit ook kan ervaren: er is een weg naar een nieuw evenwicht.

praktijkkatiamichaux@gmail.com        T. 0477 72 74 53       Keibergstraat 29   3001 Leuven

© 2018 door Katia Michaux Proudly created with Wix.com

Praktijk voor lichaamsgerichte psycho-therapie
Katia Michaux
  • Facebook - Black Circle
  • Google Places - Black Circle